Naša spletna stran v namen boljšega delovanja uporablja piškotke. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem
Domov   |   Kazalo   |   Kontakt

 

ZREZKI Z GOBOVO OMAKO

HITRO  PRIPRAVLJENA  KLASIČNA  JED, KI TEKNE  V VSAKEM  LETNEM  ČASU, POLEG PA LAHKO PONUDIMO  ZELENJAVO , TESTENINE,  KROMPIR .....

 Sestavine:

  • 4 svinjske  zrezke (lahko je tudi drugo meso)
  • maščoba za peko
  • 1 čebula
  • 200 g šampinjonov
  • maslo
  • 150 g smetane
  • sol, poper
  • šopek peteršilja

Zrezke oplaknemo, osušimo in na vroči maščobi popečemo na vsaki strani po 3 minute. Vzamemo jih iz ponve, posolimo in popopramo, ter zavijemo v alu folijo in postavimo na toplo.
V osnovni posodi z nožem sesekljamo čebulo na 3. hitrosti. šampinjone operemo in narežemo (če so manjše jih samo razpolovimo).  V ponev damo maslo in popečemo na hitro narezane šampinjone,  dodamo čebulo, jo stekleno popražimo,  prilijemo smetano, sol , poper in vse skupaj zavremo. Iz folije vzamemo zrezke in jih položimo v omako.
V robotu - osnovni posodi sesekljamo peteršilj na 3. hitrosti in potresemo po zrezkih in omaki.
Zrezke lahko postrežemo s testeninami ali rižem, vsekakor pa ne smemo pozabiti na dobro sezonsko solato.
Uživajmo v jedi počasi!!!!

Izdelava spletnih strani: Supernet.si
ROBODOM d.o.o, Liminjanska 96, Lucija, 6320 Portorož, Tel.: 01 511 15 24, Fax: 01 511 12 24, E-mail: robodom.si@gmail.com | Politika zasebnosti