Naša spletna stran v namen boljšega delovanja uporablja piškotke. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem
Domov   |   Kazalo   |   Kontakt

 

ZELIŠČNI RAVIOLI

 

TESTENINE, KI VEDNO TEKNEJO...

Sestavine:

  • 100 g pinjol
  • 120 g olivnega olja
  • 3 šopke bazilik
  • 3 stroke česna
  • 150 g parmezana (naribanega ali zmletega)
  • 2 jajci
  • 5 rumenjakov
  • 300g moke
  • sol, poper
  • 150 g špinače
  • 2 žlici sesekljanih zelišč
  • 2 žlici krušnih drobtin
  • 4 paradižnike
  • 200 g svežega sira-ricotta

Priprava:

V osnovni posodi zgnetemo testo in sicer stresemo v osnovno posodo z nožem moko, jajca,  3 rumenjake in sol in vse skupaj pregnetemo na 4. hitrosti.
špinačo najprej blanširamo, nato jo v osnovni posodi z nožem sesekljamo, dodamo zelišča, svež sir ricotto, 2 rumenjaka, 100 g parmezana in drobitne. Vse skupaj dobro premešamo na 2. hitrosti.
Testo razvaljamo in prerežemo na polovico. Na eno polovico testa na približno vsakih 5 cm položimo nadev. Pokrijemo z drugo polovico testa in izrežemo kroge. Raviole skuhamo v vročem kropu.
Paradižnike v osnovni posodi sesekljamo z nožem na 4. hitrosti. Nato jih hitro podušimo na 2 žlicah olja.
Pripravimo tudi pesto in sicer v osnovni posodi z nožem sesekljamo baziliko, česen in pinjole (na 3. hitrosti). Dodamo parmezan (če imamo celi parmezan ga lahko predhodno zmeljemo v osnovni posodi na 4. hitrosti ali pa nastrgano na rezanlno-strgalni plošči). Vse skupaj dobro mešamo na 1. hitrosti , v dozator na pokrovu prilijemo olivno olje in mešamo dokler ne zmanjka v dozatorju olja.
Raviole postrežemo s paradižnikovo omako in pestom.

 

Izdelava spletnih strani: Supernet.si
ROBODOM d.o.o, Liminjanska 96, Lucija, 6320 Portorož, Tel.: 01 511 15 24, Fax: 01 511 12 24, E-mail: robodom.si@gmail.com | Politika zasebnosti