Naša spletna stran v namen boljšega delovanja uporablja piškotke. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem
Domov   |   Kazalo   |   Kontakt

 

Beluši z ovseno kašo

S toplejšimi dnevi naše telo potrebuje vse več zelenjave, sadja, torej jedi z manj maščobe, obogatene z vitamini. Tako bomo zaužili manj kaloričen obrok, vendar zdrav in okusen. Recept bo razveselil vse , ki cenijo doma pripravljene dobrote, ki si jo lahko hitro in enostavno pripravimo s kuhinjskim robotom Original, tako , da nam ostane še veliko časa za počitek in prosti čas.

  • Aparati: Original 50

SESTAVINE:

  • 300 g  belušev (svežih ali v slanici)
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • drobnjak
  • 100 g sladke smetane
  • 100 g smetane za kuhanje
  • muškatni orešček
  • 1 dcl belega vina
  • sol, poper
  • 300 g ovsene kaše
  • sir (lahko parmezan)

NAVODILA ZA PRIPRAVO:

V osnovni posodi z nožem najprej zmeljemo sir  na 4. hitrosti in ga stresemo iz posode. Ovseno kašo skuhamo v osoljeni vodi (razmerje 1:3). Vode ne odlijemo. Čebulo in česen sesekljamo v osnovni posodi na 3. hitrosti, ter jo zlatorumeno prepražimo. Zalijemo z vinom in dodamo na manjše kose narezane beluše (če so beluši sveži , jih predhodno na hitro pokuhamo - cca 2-3 min.) Prilijemo sladko smetano in pustimo, da prevre. Začinimo po okusu in dolijemo še smetano za kuhanje. Nato dodamo kuhano ovseno kašo in vse skupaj premešamo, da dobimo sočno, gosto jed. Jed potresemo z zmletim sirom in sesekljanim drobnjakom in ponudimo. Pa dober tek!!!!

Izdelava spletnih strani: Supernet.si
ROBODOM d.o.o, Liminjanska 96, Lucija, 6320 Portorož, Tel.: 01 511 15 24, Fax: 01 511 12 24, E-mail: robodom.si@gmail.com | Politika zasebnosti