Naša spletna stran v namen boljšega delovanja uporablja piškotke. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem
Domov   |   Kazalo   |   Kontakt

 

Solata s tunino in jajci

V prazničnih dneh ob vseh prazničnih dobrotah se prileže lahka solata s tuno in jajci, ki jo lahko postrežemo tudi kot samostojno jed ali pa kot prilogo mesnim jedem.

  • število obrokov: 4 OSEBE
  • Aparati: ORIGINAL ...

SESTAVINE:

  • 4 paradižniki
  • 1 rumena paprika
  • 4 jajca
  • 100 g majoneze
  • 150 g kisle smetane
  • 2 žlici smetane za kuhanje
  • 1 žlica limoninega soka
  • 3 žlice sesekljanih zelišč (peteršilj, koperc)
  • 1 žlica kaper
  • sol, poper
  • nekaj kapljic tabaska
  • 2 konzervi tune

NAVODILA ZA PRIPRAVO:

Opran paradižnik in papriko narežemo - paradižnik na osminke, papriko na četrtinke , nato  pa še počez.
Jajca skuhamo na trdo (10 min) in jih pustimo v hladni vodi, da jih lažje olupimo.
Omako pripravimo v osnovni posodi in sicer: z nožem najprej sesekljamo zelišča na 2. ali 3. hitrosti, nato dodamo kislo smetano, majonezo, smetano za kuhanje, limonin sok, sol , poper , tabasko in vse skupaj premešamo na 1. hitrosti. Na koncu dodamo tuno, katero smo predhodno odcedili in premešamo. Omako zlijemo na papriko in paradižnik in premešamo , ter po želji začinimo še s soljo in poprom.
Solato razdelimo na krožnike in okrasimo z trdo kuhanimi jajci, katere smo narezali na štiri dele, povrh pa potresemo s kaprami. K solati kot samostojni jedi se odlično poda polnozrnat kruh.

Izdelava spletnih strani: Supernet.si
ROBODOM d.o.o, Liminjanska 96, Lucija, 6320 Portorož, Tel.: 01 511 15 24, Fax: 01 511 12 24, E-mail: robodom.si@gmail.com | Politika zasebnosti