Naša spletna stran v namen boljšega delovanja uporablja piškotke. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem
Domov   |   Kazalo   |   Kontakt

Novo! ROBODOM novičke

Naročite se na brezplačni četrtletnik »ROBODOM novičke«, s katerimi boste obveščeni o novitetah v podjetju ROBODOM d.o.o.
Prebrali boste vroče novičke, kuhali po kuharskem receptu četrtletja, izvedeli kje nas lahko obiščete in še veliko več.
Prejemali ga bopte po e-mailu ali na domač naslov… Prijavite se

 

 

NOVOST, FRESCO CONTROL SAFEGUARD FOR YOUR FOOD & HEALTH

Zgodba : »Kako je nastala ideja za napravo FRESCO CONTROL /FC/«

Zdravje je naša največja vrednota, vendar to spoznamo v veliki meri še le takrat, ko se pojavi kakšna nevšečnost  bolezen. Takrat pričnemo usmerjati ves svoj fokus na svoje zdravje in na to, kako odpraviti to nevšečnost, kako se pozdraviti.

še huje pa je, ko zboli tvoj otrok. Otroci so naše največje bogastvo, zato nas njegova bolezen pri -zadane, strah te je, ne veš kaj se dogaja, kako pomagati.

Pred leti je zbolela moja hči in lahko rečem, da je bilo zelo hudo. Pojavili so se vsi simptomi kot slabost, bruhanje, driska, bolečine v trebuhu in povišana temperatura. Pri zdravniku je bila takoj potrjena diagnoza  salmonela.
Kot se še spomnim, se je njeno slabo stanje vleklo precej časa, meni in tudi hčeri se je zdela takrat cela večnost. Zelo počasi so se simptomi pričeli umirjati in izginjati, vendar je v hčeri ostal nek strah. Od takrat naprej , predno je zaužila kakršno koli hrano, pijačo, jo je vedno prej povohala in vedno me je spraševala »mami, kdaj pa je bilo to odprto?«, »koliko časa pa je to že v hladilniku?«, kdo pa je to odprl?«
Pričela sem označevati , vse kar sem odprla in ponovno shranila, skratka vodila sem neko evidenco . V začetku je to še kar šlo, vendar se je včasih zgodilo, da se je napisano zabrisalo zaradi prijemanja in vlage, ali pa nisem imela pri roki pisala in je zopet izdelek pristal v hladilniku brez oznake. Priznam, da včasih, ko se mi je zelo mudilo, pa sem na to tudi preprosto pozabila. In potem zopet nisem vedela odgovora na hčerkino vprašanje, kdaj je bila »tista stvar« odprta, zato je po navadi »tisti izdelek« tudi romal v smeti.
Ne želim opravičevati svojih dejanj, toda resnično si težko zapomniš kdaj si, oz. je nekdo drug odprl kakšno hrano, pijačo oz. izdelek in ga potem pospravil.
Takrat sem si zelo želela, da bi obstajala kakšna naprava za označevanje rokov uporabnosti po odprtju embalaže , da bi si z njo olajšala delo, da bi se počutila lahko varnejše in bolj brez skrbno.
Pozorno sem spremljala, če bom mogoče le zasledila kaj primernega na tržišču, kar bi mi bilo v pomoč, ampak žal nisem ničesar našla. Vedno znova mi je bilo hudo pri srcu, če je veliko hrane, oz. izdelkov romalo v smeti.
Pred dvema letoma pa me je kakor strela iz jasnega, prešinila misel . Porajala se je ideja o napravi , ki bi nas lahko opozarjala o poteku roka uporabnosti živil in izdelkov, predvsem po odprtju embalaže, saj se po odprtju roki uporabnosti precej skrajšajo, zato se hrana oz. izdelki lahko zelo hitro pokvarijo.
Najprej sem pomislila, kako bi otroci z takšno napravo lahko hitro, enostavno, takoj ugotovili ali je neka hrana, pijača oz. izdelek še vedno v redu in bi lahko to brezskrbno zaužili, porabili, tudi takrat, ko so sami doma.
Ideja se je pričela počasi razvijati, kakor tudi ustanavljati naša ekipa , in pričelo se je tudi vlagati veliko truda, dela in časa. Izoblikoval in nastal je unikaten, enostaven, vendar zelo uporaben pripomoček FRESCO CONTROL, z zelo sofisticiranim, pametnim programom za kontroliranje in opozarjanje. Uporaben je tako za otroke, kot za mladostnike, za vso družino, za ljudi v zrelejših letih, uporabljajo ga lahko tudi v restavracijah, gostilnah, javnih upravah itd. - po mojem mnenju je prav za vsakogar, saj :

 • Pomaga pravilno hraniti izdelke in kontrolirati njihov rok uporabnosti (predvsem po odprtju embalaže), da bodo živila in izdelki vedno dovolj primerno sveži , užitni in uporabni. S tem pripomore k varovanju našega zdravja.
   
 • Pomaga narediti red v hladilniku in vzdrževati preglednost živil
   
 • Optimizira nabavo in porabo živil, ter bo s tem posledično tudi veliko privarčeval pri gospodinjskem budgetu
   
 • Ker bo ravnanje s hrano lahko postalo bolj gospodarno, preudarno , bo posledično veliko manj zavržene hrane v smeteh . Z zmanjševanjem količine zavržene hrane se bo pripomoglo tudi k ohranjanju našega planeta.
   
 • Vse manj bo skrbi in nepotrebnega razmišljanja kdaj je kdo kakšno stvar odprl in do kdaj jo je potrebno porabiti , da bo še uporabna /užitna/
   
 • Poleg dnevov uporabnosti , opozarja tudi na temperaturo, kakor tudi na kakršne koli nepravilnosti /npr. pretek roka , nepravilna temperatura-previsoka, prenizka itd./
   
 • Za odprto živilo,zdravilo, kozmetiko, izdelek skrbi, kot največjo dragocenost, kar tudi je, saj gre pri tem za naše zdravje. Saj le sveža, pravilno shranjena živila, so primerna za naš organizem
   
 • Pomaga preprečevati zdravstvene nevšečnosti , saj pravočasno opozarja na rizičen, pokvarljiv izdelek . S tem se lahko preprečijo nenadni glavoboli, slabosti, napihnjenost, kandida, različna vnetja, zastrupitve itd, vse, kar lahko povzročajo nepravilno shranjena in nekontrolirana živila oz. izdelki , ki jih uporabljamo.
   
 • Kontrolira tudi vsako odstopanje od nastavljenih parametrov , ter o tem svetlobno in zvočno opozarja
   
 • Pokazal bo nam in našim otrokom, kako lahko spodbudimo odgovornejše, skrbnejše ravnanje z živili, saj je hrano potrebno znati ceniti.

Verjamem , da bo z napravo Fresco Control marsikateri mami prihranjen strah in nehvaležno delo z označevanjem, kot sem ga imela jaz. Seveda pa ne samo mamam, tudi vsem ostalim, saj se s Fresco Control lahko počutite popolnoma varne, da bodo vaša hrana in izdelki (zdravila, kozmetika …) primerni za uživanje in uporabo!

Moja hči je zelo hvaležna za FC. Sedaj ji ni potrebno več spraševati kdaj je bilo kaj odprto, ter se bati, da bi zaužila kaj pokvarjenega, neužitnega, saj jo FC vedno vestno opozarja na dneve uporabnosti , kot na vsa odstopanja , ter primerno temperaturo hranjenja.

To je na kratko moja-naša zgodba. Morda ste tudi vi, ki ste prebrali to zgodbo, našli kakšno primerjavo pri sebi - problem pri shranjevanjem izdelkov, morda celo slabo izkušnjo glede zaužitja pokvarjene hrane ali zdravila itd..
Moje največje veselje je, da ste sedaj izvedeli tudi za enostavno rešitev problemov, ki se porajajo v zvezi s shranjevanjem živil in izdelkov., predvsem po odprtju.

Naj bo vaše življenje brez skrbnejše, prijetnejše in predvsem bolj zdravo!

Zato bi rada povabila vse, da se pridružite naši družini Fresco Control, da skupaj spodbudimo odgovornejše ravnanje z živili, ter ostalimi izdelki, za lepši, boljši in bolj zdrav jutri...!

P.S. V kolikor bi želeli prejeti še kakšno informacijo oz. nasvet glede naprave Fresco Control, mi lahko pišete na :
carlota.supan@gmail.com oz.  robodom.si@gmail.com

» Naj vas spremlja v življenju veliko zdravja in vse najlepše!«

Carlota Supan


Več slik:

Izdelava spletnih strani: Supernet.si
ROBODOM d.o.o, Liminjanska 96, Lucija, 6320 Portorož, Tel.: 01 511 15 24, Fax: 01 511 12 24, E-mail: robodom.si@gmail.com | Politika zasebnosti